Image

© franselkerbout

5 planten die spinnen, mieren, muggen en schorpioenen uit je huis houden

Heb je moeite om van spinnen, mieren, muggen en schorpioenen in je huis af te komen? Maak je geen zorgen, er zijn een eenvoudige oplossing en natuurlijke oplossing waarvoor geen chemicaliën nodig zijn.

Planten zijn de beste manier om deze ongewenste insecten uit je huis te houden. In dit artikel presenteren we vijf planten om deze insecten uit je huis te verdrijven.

De voordelen van planten

Planten zijn een belangrijke aanwinst voor de binnen- en buitendecoratie van je huis. Ze zijn heel praktisch om een natuurlijk en elegant tintje aan je ruimte te geven. Maar de voordelen van planten gaan veel verder dan decoratie.

Planten kunnen ook helpen om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, bijvoorbeeld door schadelijke stoffen te absorberen die worden geproduceerd door verwarmings- of verlichtingsapparatuur.

Op meer Daarnaast kan het vocht dat door bepaalde planten wordt geproduceerd helpen om de luchtvochtigheid in de omgeving te verlagen, wat erg handig is in de winter. Bovendien hebben sommige planten geneeskrachtige eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van bepaalde lichamelijke en psychische symptomen.

Pepermunt: een krachtig afweermiddel

De pepermunt wordt al lang erkend als een uitstekende afweermiddel. De essentiële oliën die aanwezig zijn in de plant zijn verantwoordelijk voor het vermogen om insecten af te weren.

Als het op de huid wordt aangebracht, kan het enkele uren bescherming bieden tegen muggen en ander ongedierte.

Als het gemengd wordt met plantaardige oliën, kan pepermunt direct op de huid worden aangebracht. Het kan ook in de lucht verspreid worden met een diffuser of spray om insecten af te weren.

LEES  Waarom zou je zuiveringszout gebruiken voor je tomatenplanten?

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het simpelweg planten of in de buurt laten groeien van pepermunt niet genoeg is om insecten weg te houden. Een effectievere manier om deze plant te gebruiken is om het direct op de huid aan te brengen of om de essentiële oliën in de lucht te verspreiden.

Exotische anti-insect planten

Exotische planten kunnen een interessante oplossing zijn voor het probleem van insecten. Sommige kunnen heel nuttig zijn om van muggen, vliegen, wespen, mieren en andere ongewenste beestjes af te komen. Ze zijn zeer effectief en bieden goede bescherming. Hier zijn enkele exotische planten die bekend staan om hun insectwerende eigenschappen:

  • Alsem
  • Tijm
  • Lavendel
  • Rozemarijn
  • Citroengras
  • Eucalyptus

Al deze exotische planten behoren tot de Lamiaceae familie en staan bekend om hun insectenwerende eigenschappen. Lavendel en rozemarijn zijn het meest effectief, omdat ze een zeer aangename geur verspreiden die insecten afweert.

Bovendien vormen hun kleurrijke bloemen een charmante achtergrond voor je tuin. Andere minder gebruikelijke planten, zoals alsem of tijm, kunnen ook heel nuttig zijn als insectenwerend middel.

Hoe kweek je deze planten thuis?

Thuis planten kweken is een eenvoudige, natuurlijke manier om van ongewenste insecten af te komen. Het eerste wat je moet doen is een zonnige plek kiezen.

Insectenwerende exotische planten zoals pepermunt hebben minstens 4 uur zonlicht per dag nodig. Het is ook belangrijk om de grond voor te bereiden.

Meng compost door de grond om de structuur en vruchtbaarheid ervan te verbeteren. De wortels kunnen zich dan gemakkelijk verspreiden en voedingsstoffen zijn dan beschikbaar voor de wortels. Je moet ook meststof toevoegen.

LEES  Verbluffende seizoensgebonden tuintransformaties: Hoe maak je je tuin een welriekende oase gedurende elk seizoen?

Meststoffen helpen de plant om de voedingsstoffen die hij nodig heeft om te groeien, gemakkelijker op te nemen. Zorg er tot slot voor dat je regelmatig water geeft. Insectenwerende planten hebben veel vocht nodig en moeten minstens één keer per week water krijgen.

Als je eenmaal hebt gezorgd voor deze belangrijke stappen, ben je klaar om te genieten van de anti-insecten voordelen van exotische planten.

Tot slot planten kan een effectieve manier zijn om van spinnen, mieren, muggen en schorpioenen in je huis af te komen.

Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan hoe je de planten rangschikt, zodat ze goed kunnen werken. Als je eenmaal de juiste planten hebt geplaatst, zou je een aanzienlijke vermindering van de aanwezigheid van deze onaangename insecten moeten opmerken.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Tuin
  • 5 planten die spinnen, mieren, muggen en schorpioenen uit je huis houden