Hoe kom ik van engerlingen in mijn gazon af

© franselkerbout

Hoe kom ik van engerlingen in mijn gazon af?

Gras is een belangrijk onderdeel van elk huis. Op een bepaald moment kun je echter ontdekken dat engerlingen je gazon zijn binnengedrongen.

Als je op zoek bent naar oplossingen om van dit ongedierte af te komen, zoek dan niet verder. In dit artikel geven we je een aantal tips om je te helpen van engerlingen in je gazon af te komen en weer een mooi, gezond gazon te krijgen. tuin.

Wat zijn engerlingen?

Witte engerlingen zijn insecten die gras en de planten eromheen kunnen beschadigen. Deze insecten zijn erg klein en kunnen moeilijk met het blote oog te zien zijn. Ze voeden zich met plantenwortels en kunnen aanzienlijke schade aanrichten als hun populatie niet onder controle wordt gehouden.

Witte engerlingen kunnen aanvallen gazons, tuinen en zelfs moestuinen aan als de populatie niet onder controle wordt gehouden. Het is belangrijk om te begrijpen wat ze zijn en hoe je ze kunt voorkomen.

Oorzaken en symptomen van gazonlarven

Engerlingen zijn insecten die zich voeden met de wortels van planten en het volgende kunnen veroorzaken achteruitgang van het gazon. Ze komen veel voor en kunnen aanzienlijke schade aan gazons veroorzaken.

Naast hun schadelijke effecten zijn ze zeer besmettelijk en kunnen ze door wind of water worden overgebracht. De belangrijkste symptomen van een wormbesmetting zijn verkleuringde verlies van elasticiteitde lage groei en de aanwezigheid van kleine gaatjes in de grasmat.

Wanneer deze tekenen verschijnen, is het belangrijk om stappen te ondernemen om snel van de engerlingen af te komen, omdat ze zich snel kunnen verspreiden.

LEES  Hoe kom je buiten op een natuurlijke manier van muggen af? De beste muggen- en vliegenwerende planten

Preventiemethoden tegen witte engerlingen

Preventie is de beste manier om je te beschermen tegen engerlingen en een gezond gazon te behouden. Er zijn verschillende methoden om te voorkomen dat deze parasieten vaste voet krijgen, waaronder :

  • Maai het gazon op een geschikte hoogte en maai het regelmatig.
  • Bemest het gazon met specifieke producten en overbemest de grond niet.
  • Laat het gras niet uitdrogen en geef regelmatig water om de grond vochtig te houden.
  • Voeg compost toe aan het gazon om de gezondheid en veerkracht ervan te verbeteren.
  • Weersta de verleiding om je gazon te groen te maken door overbemesting en overbewatering te vermijden.
  • Verwijder onkruid en planten die voedselbronnen kunnen zijn voor engerlingen.

Het is ook belangrijk om het gazon in de gaten te houden en een mogelijke aantasting in een vroeg stadium op te sporen. Zodra dit is vastgesteld, kunnen passende maatregelen worden genomen om de invasie van engerlingen onder controle te krijgen.

Behandelingen om van engerlingen af te komen

De behandelingen Behandelingen voor engerlingen zijn gevarieerd en afhankelijk van het type aantasting. Chemische behandeling wordt aanbevolen voor ernstige aantastingen, maar het is mogelijk om ze kwijt te raken zonder chemische middelen.

Voor kleine aantastingen is de meest gebruikte methode om het aangetaste gras te maaien en de engerlingen met de hand te verwijderen. Om engerlingen volledig te elimineren, kan het nodig zijn om meerdere keren een chemische behandeling toe te passen.

Producten op basis van borax of natriumsilicaat worden vaak gebruikt om insecten te doden met niet-chemische middelen. De meeste chemische behandelingen moeten regelmatig opnieuw worden toegepast totdat de plaag onder controle is.

LEES  Hoe maak je van je saaie balkon een weelderige oase met verticaal tuinieren?

Als engerlingen na de behandeling terugkomen, zal het nodig zijn om andere oplossingen te overwegen, zoals met de hand wieden en de aangetaste gebieden mulchen.

Mulchen helpt om het bodemvocht te behouden en kan hun aanwezigheid verminderen, omdat engerlingen zich gemakkelijker voortplanten als de grond droog en belucht is. Het is belangrijk om het behandelde gebied goed in de gaten te houden en het product opnieuw aan te brengen als dat nodig is.

Engerlingen kunnen een plaag zijn voor gazons, maar Gelukkig zijn er verschillende eenvoudige en effectieve methoden om er vanaf te komen. Chemische behandelingen zijn één optie, maar er zijn ook niet-vervuilende natuurlijke methoden die erg effectief kunnen zijn.
Het is belangrijk om het gazon in de gaten te houden en snel actie te ondernemen om de madenpopulatie in te dammen voordat ze onherstelbare schade aanrichten.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

Deel dit:
  • Home
  • Tuin
  • Hoe kom ik van engerlingen in mijn gazon af?